2010. január 3., vasárnap

Route plans


Elszánt keresgéléssel töltöttem a mai estét,és kb fél órámba telt mire a kedves Via Michelin-t be tudtam úgy állítani, hogy az utat Rosslare - Cherbourg komppal mutassa. És jéééé,hát nem jobb ez,mint a Via Michelin recommended?! Nah mindegy. Úgy fest a harci helyzet,hogy kb 300 - 350 euróból haza tudok érni. Ez pozitív azzal szemben,hogy 600 eurókkal számoltam. Átnéztem egy kicsit az útvonal tervet és kicsit összezizzentem. A franciáknál a leghosszabb autópályázósdi 150 km. Igazából egy Pest - Siófok távolság kb. nagyitól. Ettől eltekintve végig valami elmebaj zerge b@szta utakon vezet. Ezért időigényes...de legalább látok vidéket. Franciáék tele vannak sebességkorlátozással is. Eh. NEm elég,hogy rossz oldalon kell lavíroznom,még nem is hajthatok gyorsan. Damn! Áááá, a legszebbet majd elfelejtettem! Hát ez a jótét lélek bevisz Párizsba. Aveneu des Champs-Elysées, majd Voie Georges Pompidou. Ez kb. azt jelenti számomra,hogy a kis jobb kormányos Toyotámmal vágóhídra visznek, az elmebeteg francia száguldozók nyolc sávos vágóhídjára. Éld túl hülye gyerek. Nah mindegy. Bezzeg a jó öreg germánok! Nah azok a szép vitézek tudják hogy kell fogadni az elgyötört utazót. " Herzlich Willkomm, Grüß Gott, nah tűz az Autobahn-ra egy röpke 250 km-re." Ezt nevezem én gyakorlatias vendéglátónak. Aki csak át akar rongyolni azt ne tartóztassuk,aki meg körül akar nézni úgyis tudja hol kell kimenni. Ez így jó. Az már kevésbé,hogy utána át kell bucskázni München-en, gyakorlatilag még a belvároson is,mert nincs elkerülő. Majd jön a szívnek kedves 120 km, ahol 50 a sebességkorlát. Rettegjetek Teknőc Ernők! Majd ott a szakasz,amit már most várok,hiszen annyi csodálatos képet láttam a környékről. Passau - Villach régió. Oh. Ha már arra járok be kéne iktatnom a kastélyt,ami a szobám falát díszíti. :)
Ezután már szinte érdemtelen lesz Ausztria, ahol úgy vár rám 400 km, hogy a leghosszabb összefüggő szakasz 55 km! Nah ez a nem piskóta.
Aztán a madzsarszki hon. Ez már a véghajrá lesz egy elgyötört utazó számára,akinek kockás lesz a segge a sok üléstől. Tuti meg kell állnom valahol szunyálni majd. Vagy ha nem,hát le a kalappal. És persze ami nagyon fontos,hogy fullra töltött elemekkel kell elindulnom,mert lesz fényképeznivaló bőven.
Az össz utat 44 órára tippeli a program. Ebben már benne van a 17-18 órás komp is Írországból Franciaországba. Vagyis a fennmaradó utat 26 óra alatt kell megtennem. Kábé. Jó volna a hajón kialudni magam,hogy ha mindenképp meg kell állnom az már valahol közel legyen az osztrák határhoz.
Jó belegondolni,de azért megvallom félelmetesen hosszúnak is tűnik átszelni Európát. Dehát kaland az élet...nemdö? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése